Werkwijze

Aan de slag

De persoonlijke relatie tussen cliënt en Quality Time vormt het hart van onze dienstverlening. In onze ogen is dat hard nodig. Kwaliteitstijd (Quality Time) is een informele verwijzing naar de volledige, onverdeelde tijd en liefdevolle aandacht die we geven aan jouw vader, moeder of naaste familie.

Wanneer je kennismaakt met Quality Time, ervaar je al snel onze duidelijke, frisse aanpak. We maken de zaken niet nodeloos ingewikkeld, maar inventariseren de situatie, maken een ondersteuningsplan en gaan voor je aan de slag. Onderweg staan we altijd voor je klaar. We zijn pas tevreden als onze dienstverlening voor jullie voelt als thuis.

Onze werkwijze helpt je grip te houden op de situatie. In een paar simpele stappen gaan we naar zorg en ondersteuning die volledig is afgestemd op jouw wensen en voorkeuren.

1. Kennismaking

We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten. De juiste zorg en ondersteuning begint natuurlijk bij elkaar goed kennen. Hiervoor bezoeken we je thuis. Quality Time creëert overzicht in de situatie. Tijdens de kennismaking kijken we naar de thuissituatie en brengen samen zo compleet mogelijk in kaart wat de bijdrage is van mantelzorgers, familieleden, vrienden en vrijwilligers. Daarnaast kijken we naar de wisselwerking met formeel georganiseerde zorg en we spreken af hoe Quality Time invulling gaat geven aan de ondersteuning.

2. Organiseren zorgondersteuning

Ook jouw inzet als mantelzorger of eventuele andere familieleden, vrienden of vrijwilligers plannen we in. Zo stellen we met elkaar een zorgrooster op waarmee jij en eventuele andere mantelzorgers op basis van duidelijke afspraken verder kunnen. Door inzicht in dit rooster weet je precies wie er op welk moment aanwezig zal zijn en is het altijd duidelijk wat er gebeurt. Indien gewenst zorgen we voor vervanging bij ziekte of vakantie.
Dit is een grote geruststelling, wetende dat er altijd iemand is die de nodige tijd en persoonlijke aandacht biedt. Zo zetten wij ons in tegen de vereenzaming van jouw vader of moeder en bieden we je tegelijkertijd ondersteuning.
​Het ondersteuningsplan en het rooster worden bewaard in de Quality Time-map bij de cliënt thuis. Op deze manier is een plezierige samenwerking gewaarborgd.

3. We stellen het zorgteam aan je voor

Hulp door Quality Time is altijd persoonlijk. Op basis van jullie voorkeuren formeren wij een klein vast team van betrouwbare en lieve ondersteuners. Je hebt dus altijd een vertrouwd gezicht over de vloer. Wij doen ons best de juiste ondersteuners te selecteren en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid.

3. We starten de zorg

Als je akkoord bent met het persoonlijke ondersteuningsteam, dan kunnen we starten. Dit betekent dat we er zijn op de momenten die zijn aangegeven, op vaste dagen en vaste tijden, zodat je vader, moeder of naaste nooit onnodig hoeft te wachten. Bij vragen kunt je dag en nacht bij ons terecht. Op onze beurt vragen wij regelmatig hoe het gaat.

Wanneer kan Quality Time van betekenis zijn?

  • Als iemand geen of onvoldoende mantelzorgers/kinderen heeft 
  • Als jij als partner of familielid een zorgtaak hebt en hier ondersteuning bij kunt gebruiken
  • Als iemand graag zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen maar daar wel hulp bij kan gebruiken
  • Uw partner heeft Dementie of Parkinson en u wilt dat hij/ zij zo lang mogelijk thuis blijft wonen 
  • Als je vader, moeder of naaste familielid zich niet thuis voelt binnen de reguliere dagopvang
  • Als je vader, moeder of naaste familielid in een crisissituatie gekomen is door bijvoorbeeld een ziekte, operatie of een val en je tijdelijk ondersteuning nodig hebt
  • Als je vader, moeder of naaste familielid verder weg woont en je vindt dat deze extra aandacht verdient
  • Als je vader, moeder of naaste familielid wacht op een verblijf in een zorginstelling.

Frequentie Quality Time

Aan de hand van jouw wensen spreken we de frequentie af van de bezoekmomenten en hoelang het bezoekmoment duurt. Je kunt Quality Time aanvragen als aanvulling op een bestaand zorgplan. Wij helpen je dan de bestaande zorgmomenten uit te breiden met het door jouw gewenste bezoekmoment. Natuurlijk kun je Quality Time ook inzetten wanneer er nog geen zorg ingezet wordt, bijvoorbeeld om een gevoel van eenzaamheid te voorkomen. Dit kan een goede manier zijn om aan zorg aan huis te wennen.

Een bezoek van de Quality Time duurt minimaal 2 uur. Uit ervaring weten we dat deze tijd voorbij vliegt. De bezoekfrequentie wordt in overleg bepaald. Dan kan 1x per week zijn. Maar ook 2x per week. Eens per 2 weken is ook mogelijk. Middels deze werkwijze is onze komst altijd een mooi moment.

Heb je vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Je kunt ons altijd bellen of mailen. Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten en samen een goede tijd te hebben!