Onze diensten

Wat wij voor je kunnen doen.

Goede respijtzorg of mantelzorgondersteuning begint voor ons met luisteren, meedenken en toegankelijk, begrijpelijk en helder communiceren. Zodat niet alleen de kwaliteit van de zorg een verschil maakt, maar ook de manier waarop deze ontvangen wordt. Wie thuis zorg en ondersteuning ontvangt, kan dat als zeer ingrijpend ervaren. Verlies van zelfstandigheid is natuurlijk nooit prettig. Zeker niet wanneer er ook nog praktische uitdagingen om de hoek komen kijken. Want hoe organiseer je een nieuw evenwicht? Juist daarom ondersteunt Quality Time ‘gewoon thuis’. We stellen een eigen team van zorgverleners samen die je leert kennen als de vertrouwde gezichten die er op vaste tijden zijn. We bouwen een band met elkaar op, waardoor onze aanwezigheid al gauw als prettig en vertrouwd voelt. En doordat we regelmatig contact hebben kunnen we mogelijke veranderingen in de thuissituatie signaleren en doorgeven. Bij gebrek aan een vaste structuur is het dagelijkse leven soms onoverzichtelijk. De inzet van onze medewerkers kan dus ook preventief zijn.

Dit is voor jou een geruststelling, wetende dat er iemand is die de nodige tijd en persoonlijke aandacht biedt. Zo helpen wij tegen de vereenzaming van je vader of moeder.

We doen het samen.

Quality Time ondersteunt dikwijls ouderen of chronisch hulpbehoevenden die ook vanuit hun eigen omgeving zorg, warmte en liefde ontvangen. Wij maken het mogelijk om dit eigen netwerk te laten meedraaien in het zorgrooster, om zo de zorg gecontinueerd en (financiëel) verantwoord te houden.

Onze bezoekmomenten zijn geheel persoonlijk. De invulling bepaal je zelf.  Bij  Quality Time is veel mogelijk. We houden rekening met wensen en voorkeuren en denken graag met je mee over het inplannen van een of meerdere bezoekmomenten per week of maand. Ook kunnen er flexibel diensten ingezet worden; of dit nu gaat om meerdere malen de inzet van een enkele dienst of juist zorg voor een langer aaneengesloten periode van bijvoorbeeld twee weken.

Directe hulp.

Als iemand op leeftijd valt kan het leven even op zijn kop staan en wie moeten ze dan bellen? Dan is het gelijk een geruststelling als extra ondersteuning er snel bij kan zijn. Hier zijn wij bij Qualtity Time goed in. We kunnen heel snel schakelen om in huis te helpen, mee te gaan naar het ziekenhuis of de eerste nachten te blijven slapen.

Wat wij doen

Een opsomming van onze activiteiten:

 • Gezelschap, een luisterend oor of gewoon een goed gesprek
 • Samen een boodschappenlijstje maken en (evt. samen) boodschappen doen
 • Samen koken, eventueel gezamenlijk eten en het afwasje doen
 • Ondersteuning bij algemene dagelijkse verzorging 
 • Samen kleine klusjes in huis of de tuin doen, ruimtes en kasten opruimen
 • Samen films kijken of muziek luisteren
 • Voorlezen van krant, tijdschrift of boek
 • Samen een spelletje doen
 • Samen een ontspannende wandeling maken zodat uw conditie niet achteruit gaat 
 • Meedenken met hindernissen. Wij ontwikkelen zelf geheugensteuntjes die de dagelijkse dingen makkelijker maken
 • Samen fotoboeken bekijken en herinneringen ophalen;
 • In overleg kunnen we er op uit voor ontspanning; samen naar een marktje, braderie, museum, Intratuin, schouwburg, concert, uit eten, bij familie/kinderen op bezoek, of naar uw geboortedorp
 • In overleg gaat Quality Time met u mee waar u liever niet alleen naar toe gaat zoals misschien: een arts, specialist, tandarts, uitvaart etc. 
 • Samen de administratie doen, eenvoudige computerhulp en samen post doornemen 
 • Samen kleding, een bril, een gehoor apparaat aanschaffen etc.
 • Maaltijdservice regelen
 • Het samen uitoefenen van uw hobby
 • Onderhouden van sociale contacten
 • Licht huishoudelijk werk, een wasje draaien, de planten water geven
 • Verzorgen van huisdieren​
 • Plannen van dagelijkse activiteiten.
 •  

N.b: Quality Time is géén vervanging van de reguliere thuiszorg. Quality Time biedt daarom géén zware of dagelijks terugkerende lichamelijke zorg, structurele nachtdiensten, 24-uurs zorg, verpleging, normale huishoudelijke hulp, reparatiediensten en belastingtechnische hulp.

Even bellen.

Het is niet alleen ter geruststelling, het is ook gezellig als een bekende belt. Gewoon even praten om te kijken hoe het gaat. De medewerkers van Quality Time vinden het leuk om contact met u te houden. Ze bellen u elke dag, of eens in de week, wat u wilt.

Slaap- en waakdiensten

Stel dat iemand na een periode in het ziekenhuis voor het eerst weer thuis is en liever ’s nachts niet alleen is, of ‘s nachts niet meer alleen kan zijn. Dan kunnen wij de hulp voor jou en jouw familie zijn.

Onze medewerker kan komen slapen of waken. Hij of zij is dan vlakbij en kan direct helpen als het nodig is, bijvoorbeeld bij een toiletbezoek. Met speciale tarieven houden wij de kosten onder controle terwijl u en uw familie rustig slapen.

Wij kennen twee vormen: slaap- en waaknachten. Slaapnachten zijn nachten waarbij onze medewerker niet meer dan drie keer per nacht ondersteuning hoeft te verlenen. Bij meer ondersteuning wordt het een waaknacht. Ook hier heeft u uw vertrouwde vaste medewerker. Uw nachtrust is belangrijk. Hierin ondersteunen wij u en uw familie graag.

24-uurszorg

Het is ook mogelijk om 24 uur per dag hulp te krijgen. Met een vaste team van medewerkers zijn wij overdag en ’s nachts aanwezig om u te helpen. Ook zijn wij dan vaak de aanvulling op de thuiszorg.

Quality Time werkt uitsluitend met mensen die vanuit hun hart werken en affiniteit hebben met ouderen. Het merendeel van onze medewerkers is van middelbare leeftijd. Zij zijn voor hun inkomen vaak niet afhankelijk van het werk voor Quality Time en zijn oprecht gemotiveerd om iets bij te dragen aan de maatschappij.